Заводът за електрически камиони ще заработи в ТИЗ в средата на 2019 г. 

Заводът за електрически камиони ще заработи в ТИЗ в средата на 2019 г. 

През успешната 2018 г. „Тракия икономическа зона“ отчете 150 млн. евро инвестиции. „Горди сме да споменем, че голяма част от тези инвестиции са български. Имаме няколко чудесни новини. Проектът за мини електрическите камиони ще бъде факт в средата на тази година. Официализирахме нашето партньорство с китайска и люксембурска компания“. Това коментира Вяра Панчева,  мениджър „Проекти“ в „Тракия икономическа зона“, в предаването “Бизнес старт“ с  водещ Христо Николов. 

„Първият завод за самолетни части на френската компания Latecoere също е сред добрите новини. Първа копка направи и турско-немският завод за автомобилни светлини на Mercedes – Farba, в индустриална зона „Куклен“. Сред нас е и високотехнологична компания за производство на машини с цифрово-програмно управление от Турция съвместно с Германия – инвестицията на Spinner. Между 1 и 10 млн. влагат инвеститорите за разширение на производствените си терени“. 

През 2019 г. очакваме разширението на логистичната база на Kaufland да бъде готово през пролетта, спомена Вяра Панчева. Имаме запитвания от инвеститори в сферата на автомобилната и авиоиндустрията, уточни гостът. 

„Limacon и „Тракия икономическа зона“ организираме форум, посветен на решения и практики в подкрепа в различни сфери на бизнеса, защото вярваме, че срещата между ръководните кадри в зоната може да допринесе за умножаването на полезния опит на тези компании“. 

Образователният борд също изпраща една чудесна година – 5 високотехнологични предприятия се включиха в последната програма на борда, 168 ученици и 5 основни училища, отбеляза Панчева. Смятаме през следващата година да удвоим тези цифри и да свържем по-голяма част от бизнеса и образованието в града, категорична е тя. 

 

 

https://www.bloombergtv.bg/biznes-start/2019-02-05/zavodat-za-elektricheski-kamioni-shte-zaraboti-v-tiz-v-sredata-na-2019-g?fbclid=IwAR0WK1tuevsCg2jL2EuGFxjdNguHZtS4a_JUTDBpFwlAdaJGBFTs38-hhnY