Индустриална зона „Куклен“

Индустриална зона „Куклен“

Проектът обхваща около 1 000 000 кв.м., разположени на територията на град Куклен, между градовете Пловдив и Асеновград.

Индустриална зона “Куклен” е дом на най-голямото предприятие за производство на цветни метали в България – КЦМ 2000 АД, както и на редица международни компании като Mecalit, Techni Aktas и Farba.

Успешното развитие на територията се дължи на отличните комуникационно-транспортни връзки, които включват главния път Пловдив – Асеновград – Смолян и околовръстното шосе на Пловдив към София и Бургас. В непосредствена близост се намира и летище „Пловдив”, което осигурява възможност за логистика на хора и товари по въздух. До зоната преминава и железопътната линия Пловдив – Асеновград, като има изградена спирка – „Маврудово”, което прави възможен железопътния превоз на стоки и пътници. Близостта до град Пловдив (8 км) и град Асеновград (8 км), осигурява необходимият човешки ресурс за дейността на комапниите в зоната. През зоната преминава магистрален газопровод, както и електропровод 110 кV, което осигурява енегрийна независимост на компаниите на територията.

Брошура BG  Брошура EN  Брошура TR  Брошура DE

Project Description

Локация: в гр. Куклен и на 8 км от летище Пловдив
Площ: 1 000 000 кв.м.
Индустрии: Машиностроене, Химическа, Автомобилна, Металургия, Логистика
Големи Компании: MECALIT, TECHNO AKTAS, KCM 2000, SPINNER, WILLI ELBE, FARBA