Индустриална зона “Марица”

Индустриална зона “Марица”

Индустриална зона “Марица” е разположена в района на град Пловдив, на територията на Община „Марица” и обхваща част от три села – Радиново, Царацово и Бенковски.

Развитието на територията започва в края на 90-те години с промишлени обекти на няколко чуждестранни компании, като „Ферерро”, „Либхер” и „Сокотаб”. Днес зоната е с площ от около 5 000 000 м2 и в нея функционират повече от 30 от най-големите индустриални и логистични компании в страната.

Успешното развитие на индустриална зона “Марица” се дължи на отличните комуникационно-транспортни връзки, включващи магистрала „Тракия” – към София, Бургас, Близкия изток, както и добре развитите пътни връзки към Смолян и Карлово. Освен това през зоната преминава железопътната линия Пловдив – Панагюрище. Близостта до град Пловдив (6 км), който е вторият по население град в България, осигурява необходимият човешки ресурс за дейностите на компаниите на територията. А връзката с централния газопровод за Южна България и изградената eлектрическа подстанция на 110кV осигурява енергийната сигурност на обектите.

Брошура BG  Брошура EN  Брошура TR  Брошура DE

Project Description

Локация: 6 км от центъра на гр. Пловдив
Площ: 5 000 000 кв.м.
Индустрии: Инженеринг, Електроника, Храни, Логистика
Големи Компании: LIEBHERR, SOCOTAB, LATECOERE, SCHNEIDER, SENSATA, OSRAM, DB SCHENKER, MAXCOM, TED