Извършват проучване за киберсигурността на фирмите в Тракия икономическа зона

Извършват проучване за киберсигурността на фирмите в Тракия икономическа зона

Знаете ли, че системата за видеонаблюдение може да е „Ахилесова пета“ за кибератаки към организацията ви? Кои са най-уязвимите места, пролуките в цялостната ви ИТ екосистема от използвани технологии, които идентифицирате?

Екипът на „Клъстер Тракия икономическа зона“ и Konica Minolta канят фирмите да попълнят кратка анкета от 5 затворени въпроса. Попълнилите проучването участват за награда – IPAD 8, която ще бъде изтеглена с томбола на 15.02.2021 г. Всички попълнили анкетата ще получат и специално разработен Whitepaper “Ефективната защита на данни при системи за видеонаблюдение (VSS)“.

 

Линк към проучването – https://forms.gle/i32zk6FYtcdzjAQR7

 

Защо темата за киберсигурността на системите за видеонаблюдение е важна?

 

С настъпилите драстични промени в бизнес дейността на различните индустрии, дистанционната работа, празните офис помещения и необходимостта от предоставяне на отдалечен достъп за работа, системите за видеонаблюдение се превърнаха в потенциална лесна мишена за злонамерени атаки от хакери. В миналото това беше рядко, поради затворения характер на системите тогава, но днешните модерни видеокамери са като компютри със софтуерни приложения, свързани към мрежата.

В отговор на тези предизвикателства Konica Minolta и Mobotix  инвестират в разработването и популяризирането на смарт системи за видеонаблюдение. Mobotix e компанията – лидер сред производителите на системи за видеонаблюдение с фокус върху киберсигурността и разработва единствената по рода си стратегия Mobotix Cactus Concept. Името на концепцията не е избрано случайно, основава се на аналогия с кактусите, които са изключително устойчиви, адаптират се и са невероятно издръжливи при всякакви метеорологични условия, имат забележителен скрит потенциал и ползи.

MOBOTIX Cactus Concept защитава всеки елемент в системата за видеонаблюдение от кибератаки преди да е твърде късно! Вижте повече на https://bit.ly/3a8nTiU

Подробна информация може да получите от екипа на „Коника Минолта Бизнес Солюшънс България“  на национален тел.: 0700 42022, имейл: info@konicaminolta.bg.

Останете неуязвими откъм кибератаки и вируси!