Тракия икономическа зона

(+359)88 203 0400

info@tez.bg

Раковски

Индустриална Зона „Раковски"

Площ: 1 000 000 м2

14 км от град Пловдив и 4 км от магистрала "Тракия".

Представени сектори: автомобилна промишленост, химия, текстил, логистика, хранително-вкусова, енергийно оборудване

Проектът „Индустриална зона „Раковски” до село Стряма, в Община Раковски, е първата инициатива за развитие на нова индустриална зона в резултат на публично-частно партньорство.

Инициативата стартира през 2003 г. с придобиването на общински терен от 850 дка и се разви от „Сиенит инвест” ООД, гр. Пловдив, която е водещата компания в строителния бранш в региона и страната. Създадената от инициаторите, форма на управление на проекта, предостави изгодни условия за инвеститорите, които успяха да организират на едно място и по най-бързия начин своята производствена, складова и търговска дейност, във всички фази на инвестиционния процес, като се създаде един работещ модел за успешен бизнес.

В момента територията на проекта е заета на около 85% и в нея са позиционирани основните бази на редица крупни индустриални инвеститори за логистика и производство като „Кауфланд България”, „АBB Bulgaria” „Ixetic”, “Zobele”, “Fine Jarsey”, “Brunata” и много други. Успешното развитие на зоната се предпостави от отличните транспортно-комуникационни връзки, чрез преминаващата наблизо магистрала „Тракия” и връзките чрез нея към София, Бургас, Близкия изток, а близостта до областния град (15 км) и град Раковски, осигуриха необходимият човешки ресурс за дейността й.

В зоната са построени 49 обекта на световни и български лидери като: „Фереро”, „Сокотаб”, „Шнайдер Електрик”, „Либхер“, „Шел“, „Белла – Фреш лоджистик”, „Макском“, ‚‘Сенсата‘‘, ‚‘Биошреш‘‘, ‚‘Интрама‘‘ и др.

 • Раковски
  anemptytextlline
 • Раковски 2
  anemptytextlline
 • Раковски 3
  anemptytextlline
 • Раковски 4
  anemptytextlline