Тракия икономическа зона

(+359)88 203 0400

info@tez.bg

Куклен

Куклен

Площ: 1 000 000 м2, в непосредствена близост до международно летище Пловдив

Местоположение: Куклен - град в Южна България, административен център на община Куклен, Област Пловдив

Представени сектори: метали, машиностроене, химия, автомобилна промишленост, логистика

Проектът се развива от Консорциум „Промишлено-търговска зона Куклен” което е акционерно дружество, създадено в съдружие между “КЦМ 2000” АД и водещата в строителния бранш компания “СИЕНИТ ХОЛДИНГ” АД. Създадено от инициатори с богат опит в организиране и управление на бизнес-проекти, “Консорциум ПТЗ Куклен” АД се стреми да предоставя изгодни условия за инвеститори, които да организират на едно място и по най-бързия начин своята производствена, складова и търговска дейност.

Проектът е разположен на площ от около 650 дка в землището на град Куклен, между градовете Пловдив и Асеновград. Успешното развитие на територията се обуславя от отличните транспортно комуникационни връзки, чрез главния път Пловдив – Асеновград – Смолян и околовръстното шосе на Пловдив към София и Бургас, а близостта до областния град (8 км) и град Асеновград (8 км), осигурява необходимият човешки ресурс за дейността й. В непосредствена близост се намира летище „Пловдив”, което осигурява възможности за логистика на хора и товари по въздуха. До зоната преминава и железопътната линия Пловдив – Асеновград, като има изградена спирка – „Маврудово”, което предлага удобството на жп транспорта за товарни и пътнически превози. През зоната преминава магистрален газопровод, както и електропровод 110 кV, което осигурява енегрийна независимост за нуждите на бъдещите обекти.

Предвижда се изграждане на логистични бази, обекти за търговия, бази за производство в областта на металургията и машиностроенето. Към настоящия момент се изгражда инфраструктурата на терена, като вече функционират завод за горещо поцинковане на стомана и се изграждат предприятие за екструзия и логистичен център. До зоната функционира и най-голямото предприятие за производство на цветни метали в България – “КЦМ” АД.

 • Куклен
  anemptytextlline
 • Куклен
  anemptytextlline
 • Куклен
  anemptytextlline
 • Куклен
  anemptytextlline